Alimentația integrativă

Autor chat
Editura Dharana chat
Loc publicare Bucureşti
An 2022
Subiect Terapie complementară chat
Dietă (igienă alimentară) chat
Detoxifiere chat
ISBN 9786069029398

615/P92

PRISECARU, IOAN
    Alimentația integrativă / Ioan.- Bucureşti : Dharana , 2022.
    240 p. : fig..- (Academia Integrativă).    
    CUPRINS Capitolul I RELANSAREA VIEŢII PRIN ÎMBUNĂTĂŢIREA ALIMENTAŢIEI7 1.Resetarea vieţii7 1.1Cumpăna7 1.2.Drumul spre o alimentaţie mai bună11 2.Strategia de îmbunătăţire a alimentaţiei13 3.Principalele tipuri de alimentaţie17 3.1.Alimentaţia hiperproteică18 3.2.Alimentaţia omnivoră19 3.3.Alimentaţia ovo-lacto-vegetariană20 3.4.Alimentaţia pesco-vegetariană21 3.5.Alimentaţia vegană22 3.6.Alimentaţia raw-vegană24 3.7.Alimentaţia ascetică26 4.Realizări miraculoase prin intermediul alimentaţiei vegetariene28 4.1Rezolvarea unor probleme de sănătate cu sprijinul alimentaţiei vegetariene28 4.2.Accederea la viaţa de biruinţă cu sprijinul alimentaţiei vegetariene30 Capitolul II FUNDAMENTAREA ALIMENTAŢIEI INTEGRATIVE35 1.Resursele alimentaţiei integrative35 2.Necesitatea de a mânca sănătos39 3.Stâlpi de susţinere în alimentaţia integrativă43 3.1.Apa integrativă43 3.2.Starea de sănătate a tubului digestiv48 3.3.Vitalitatea corpului50 4.„Impedimentele” trecerii la alimentaţia vegetariană51 5.Paşi în alimentaţia integrativă58 Capitolul III PROGRAMUL DE ALIMENTAŢIE INTEGRATIVĂ61 1.Trecerea de la alimentaţia hiperproteică la alimentaţia omnivoră62 2.Trecerea de la alimentaţia omnivoră la alimentaţia ovo-lacto- vegetariană63 2.1.Argumentele trecerii la alimentaţia ovo-lacto-vegetariană63 2.2.Procedura de trecere la alimentaţia ovo-lacto-vegetariană65 2.3.Evoluţia spre alimentaţia ovo-lacto-vegetariană66 3.Trecerea de la alimentaţia ovo-lacto-vegetariană la alimentaţia pesco-vegetariană69 4.Trecerea de la alimentaţia pesco-vegetariană la alimentaţia vegană 72 4.1.Motivaţia de a consuma alimente vegane72 4.2.Programul de renunţare la peşte74 5.Trecerea de la alimentaţia vegană la alimentaţia raw-vegană77 6.Trecerea de la alimentaţia raw-vegană la alimentaţia ascetică79 6.1.Argumentele alimentaţiei ascetice79 6.2.Tipurile de alimentaţie ascetică82 6.3.Hrana consumată în alimentaţia ascetică83 7.Nivelurile de evoluţie în alimentaţia integrativă84 8.Cura integrativă preventivă86 8.1.Crearea stării de belşug prin cura integrativă preventivă86 8.2.Asigurarea aportului suplimentar de vitamine şi probiotice88 8.3.Asigurarea aportului suplimentar de proteine94 8.4.Asigurarea aportului suplimentar de carbohidraţi95 8.5.Cura de alimentaţie integrativă preventivă96 Capitolul IV GĂTITUL INTEGRATIV 98 1. Strategia gătitului integrativ98 1.1.Motivaţia gătitului integrativ98 1.2.Principiile gătitului integrativ100 1.3.Cele patru secrete ale gătitului integrativ103 2.Tocana integrativă107 2.1.Principiile de constituire a tocanei integrative107 3.Mâncărica integrativă109 3.1.Strategie de preparare pentru mâncărica integrativă109 3.2.Procedura de preparare pentru mâncăricaintegrativă111 4.Supa integrativă112 4.1.Principiile de constituire a supei integrative112 4.2.Procedura de preparare a supei integrative113 5.Borşul integrativ114 5.1.Principiile de constituire a borşului integrativ114 5.2.Procedura de preparare a borşului integrativ115 6.Salata integrativă115 6.1.Principiile de constituire a salatei integrative115 6.2.Procedura de preparare a salatei integrative117 7.Desertul integrativ117 7.1.Principiul de constituire a desertului integrativ117 7.2.Procedura de preparare a desertului integrativ119 8.Pregătirea seminţelor integrative119 8.1.Strategia de pregătire a seminţelor integrative119 8.2.Hidratarea seminţelor121 8.3.Coacerea seminţelor121 8.4.Procedura de coacere aseminţelor123 Capitolul V MANAGEMENTUL ADICŢIILOR125 A.Partea 1126 1.Calea renunţării126 2.Renunţarea la fumat128 3.Renunţarea la zahăr133 4.Renunţarea la cafea138 5.Renunţarea la pâinea albă139 6.Renunţarea la alcool141 7.Reducerea consumului de sare142 8.Programul de eliberare faţăde adicţii145 8.1.Purificarea prin expansiune şi eliberare146 8.2.Purificarea prin concentrare şi eliberare147 B.Partea a Il-a Metode de stimulare a programului de alimentaţie integrativă149 1.„Dialogul” cu hrana149 2.Condimentarea integrativă a hranei151 3.Consumul ceaiurilor integrative153 Capitolul VI ALIMENTAŢIA CREATOARE DE BELŞUG159 1.Cea mai bună decizie a vieţii159 2.Transcenderea senzaţiilor de foame şi de poftă163 2.1.Transcenderea stărilor de foame164 2.3.Transcenderea senzaţiei de poftă168 3.Caracterizarea mâncărurilor în funcţie de conţinutul de nutrienţi173 4.Supra-alimentele175 4.1.Specificul supra-alimentelor175 4.2.Supra-alimente vitaminizante176 4.3.Supra-alimente energizante177 4.4.Supra-alimente proteice177 4.5.Supra-alimentele integrative180 5.Alimentaţia frugală182 5.1.Cum am ajuns să descopăr alimentaţia frugală?182 5.2.Efectele alimentaţiei frugale186 5.3.Strategie de constituire a unei mese frugale189 Capitolul VII STRATEGIA DE APLICARE A PROGRAMULUI DE ALIMENTAŢIE INTEGRATIVĂ 193 1.Nivelurile Alimentaţiei Integrative194 2.Cele trei mese zilnice aducătoare de miracole198 3.Alimentaţia de înaltă performanţă201 3.1.Condimentarea integrativă202 3.2.Masticatul integrativ204 3.3.Alimentaţia pitagoreică207 3.4.Programul zilnic pentru alimentaţia de înaltă performanţă209 4.Cei 9 paşi ai programului de Alimentaţie Integrativă211 4.1.Procedura celor nouă paşi ai programului de Alimentaţie Integrativă211 4.2.Coşul de cumpărături pentru asigurarea Alimentaţiei Integrative212 4.3.Procedura de aplicare a Alimentaţiei Integrative214 5.Servirea mesei integrative216 6.Alegeri înţelepte în ceea ce priveşte relaţia cu hrana222 6.1.Mâncăm puţin222 6.2.Mâncăm acasă223..
    ISBN 9786069029398

    1. Terapie complementară
    2. Dietă (igienă alimentară)
    3. Detoxifiere

615.85/.87

299 __ $aAlimentația integrativă
975 __ $a615.85
200 __ $aAlimentația integrativă $bCarte tipărită $fIoan
700 _0 $aPRISECARU, IOAN
010 __ $a9786069029398
035 __ $a615/P92
675 __ $a615.85/.87
686 __ $a61
606 __ $aTerapie complementară
606 __ $aDietă (igienă alimentară)
606 __ $aDetoxifiere
101 __ $arum
102 __ $aRomania
210 __ $cDharana $aBucureşti $d2022
215 __ $a240 p. $cfig.
225 __ $aAcademia Integrativă
330 __ $aCUPRINS Capitolul I RELANSAREA VIEŢII PRIN ÎMBUNĂTĂŢIREA ALIMENTAŢIEI7 1.Resetarea vieţii7 1.1Cumpăna7 1.2.Drumul spre o alimentaţie mai bună11 2.Strategia de îmbunătăţire a alimentaţiei13 3.Principalele tipuri de alimentaţie17 3.1.Alimentaţia hiperproteică18 3.2.Alimentaţia omnivoră19 3.3.Alimentaţia ovo-lacto-vegetariană20 3.4.Alimentaţia pesco-vegetariană21 3.5.Alimentaţia vegană22 3.6.Alimentaţia raw-vegană24 3.7.Alimentaţia ascetică26 4.Realizări miraculoase prin intermediul alimentaţiei vegetariene28 4.1Rezolvarea unor probleme de sănătate cu sprijinul alimentaţiei vegetariene28 4.2.Accederea la viaţa de biruinţă cu sprijinul alimentaţiei vegetariene30 Capitolul II FUNDAMENTAREA ALIMENTAŢIEI INTEGRATIVE35 1.Resursele alimentaţiei integrative35 2.Necesitatea de a mânca sănătos39 3.Stâlpi de susţinere în alimentaţia integrativă43 3.1.Apa integrativă43 3.2.Starea de sănătate a tubului digestiv48 3.3.Vitalitatea corpului50 4.„Impedimentele” trecerii la alimentaţia vegetariană51 5.Paşi în alimentaţia integrativă58 Capitolul III PROGRAMUL DE ALIMENTAŢIE INTEGRATIVĂ61 1.Trecerea de la alimentaţia hiperproteică la alimentaţia omnivoră62 2.Trecerea de la alimentaţia omnivoră la alimentaţia ovo-lacto- vegetariană63 2.1.Argumentele trecerii la alimentaţia ovo-lacto-vegetariană63 2.2.Procedura de trecere la alimentaţia ovo-lacto-vegetariană65 2.3.Evoluţia spre alimentaţia ovo-lacto-vegetariană66 3.Trecerea de la alimentaţia ovo-lacto-vegetariană la alimentaţia pesco-vegetariană69 4.Trecerea de la alimentaţia pesco-vegetariană la alimentaţia vegană 72 4.1.Motivaţia de a consuma alimente vegane72 4.2.Programul de renunţare la peşte74 5.Trecerea de la alimentaţia vegană la alimentaţia raw-vegană77 6.Trecerea de la alimentaţia raw-vegană la alimentaţia ascetică79 6.1.Argumentele alimentaţiei ascetice79 6.2.Tipurile de alimentaţie ascetică82 6.3.Hrana consumată în alimentaţia ascetică83 7.Nivelurile de evoluţie în alimentaţia integrativă84 8.Cura integrativă preventivă86 8.1.Crearea stării de belşug prin cura integrativă preventivă86 8.2.Asigurarea aportului suplimentar de vitamine şi probiotice88 8.3.Asigurarea aportului suplimentar de proteine94 8.4.Asigurarea aportului suplimentar de carbohidraţi95 8.5.Cura de alimentaţie integrativă preventivă96 Capitolul IV GĂTITUL INTEGRATIV 98 1. Strategia gătitului integrativ98 1.1.Motivaţia gătitului integrativ98 1.2.Principiile gătitului integrativ100 1.3.Cele patru secrete ale gătitului integrativ103 2.Tocana integrativă107 2.1.Principiile de constituire a tocanei integrative107 3.Mâncărica integrativă109 3.1.Strategie de preparare pentru mâncărica integrativă109 3.2.Procedura de preparare pentru mâncăricaintegrativă111 4.Supa integrativă112 4.1.Principiile de constituire a supei integrative112 4.2.Procedura de preparare a supei integrative113 5.Borşul integrativ114 5.1.Principiile de constituire a borşului integrativ114 5.2.Procedura de preparare a borşului integrativ115 6.Salata integrativă115 6.1.Principiile de constituire a salatei integrative115 6.2.Procedura de preparare a salatei integrative117 7.Desertul integrativ117 7.1.Principiul de constituire a desertului integrativ117 7.2.Procedura de preparare a desertului integrativ119 8.Pregătirea seminţelor integrative119 8.1.Strategia de pregătire a seminţelor integrative119 8.2.Hidratarea seminţelor121 8.3.Coacerea seminţelor121 8.4.Procedura de coacere aseminţelor123 Capitolul V MANAGEMENTUL ADICŢIILOR125 A.Partea 1126 1.Calea renunţării126 2.Renunţarea la fumat128 3.Renunţarea la zahăr133 4.Renunţarea la cafea138 5.Renunţarea la pâinea albă139 6.Renunţarea la alcool141 7.Reducerea consumului de sare142 8.Programul de eliberare faţăde adicţii145 8.1.Purificarea prin expansiune şi eliberare146 8.2.Purificarea prin concentrare şi eliberare147 B.Partea a Il-a Metode de stimulare a programului de alimentaţie integrativă149 1.„Dialogul” cu hrana149 2.Condimentarea integrativă a hranei151 3.Consumul ceaiurilor integrative153 Capitolul VI ALIMENTAŢIA CREATOARE DE BELŞUG159 1.Cea mai bună decizie a vieţii159 2.Transcenderea senzaţiilor de foame şi de poftă163 2.1.Transcenderea stărilor de foame164 2.3.Transcenderea senzaţiei de poftă168 3.Caracterizarea mâncărurilor în funcţie de conţinutul de nutrienţi173 4.Supra-alimentele175 4.1.Specificul supra-alimentelor175 4.2.Supra-alimente vitaminizante176 4.3.Supra-alimente energizante177 4.4.Supra-alimente proteice177 4.5.Supra-alimentele integrative180 5.Alimentaţia frugală182 5.1.Cum am ajuns să descopăr alimentaţia frugală?182 5.2.Efectele alimentaţiei frugale186 5.3.Strategie de constituire a unei mese frugale189 Capitolul VII STRATEGIA DE APLICARE A PROGRAMULUI DE ALIMENTAŢIE INTEGRATIVĂ 193 1.Nivelurile Alimentaţiei Integrative194 2.Cele trei mese zilnice aducătoare de miracole198 3.Alimentaţia de înaltă performanţă201 3.1.Condimentarea integrativă202 3.2.Masticatul integrativ204 3.3.Alimentaţia pitagoreică207 3.4.Programul zilnic pentru alimentaţia de înaltă performanţă209 4.Cei 9 paşi ai programului de Alimentaţie Integrativă211 4.1.Procedura celor nouă paşi ai programului de Alimentaţie Integrativă211 4.2.Coşul de cumpărături pentru asigurarea Alimentaţiei Integrative212 4.3.Procedura de aplicare a Alimentaţiei Integrative214 5.Servirea mesei integrative216 6.Alegeri înţelepte în ceea ce priveşte relaţia cu hrana222 6.1.Mâncăm puţin222 6.2.Mâncăm acasă223.
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 586765 / 586765 A Împrumut Da 615
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
A Împrumut 1

Disponibile: 1

Lăsați un comentariu