Alimentaţie inteligentă

Autor chat
Editura Viaţă şi sănătate
Loc publicare Bucureşti
An 2018
Subiect Dietetică (sănătate şi igienă personală) chat
Alimentaţie (igienă personală) chat
ISBN 9786069115886

611/614/R18; C.II.43338

RĂDULESCU, EMIL
    Alimentaţie inteligentă / Emil Rădulescu.- Ed. a 10-a.- Bucureşti : Viaţă şi sănătate , 2018.
    327 p..    
    Cuprins Cuvânt-înainte ....................................................................................................5 Introducere ....._____..............................................................................................................................7 Ce este sănătatea?...............................................................................................................11 Sănătatea cere respectarea unor legi........................................................................16 Sănătatea este legată de familie şi de prieteni.........................................................22 Prevenirea bolilor.......................................................................................................28 De ce îmbătrânim?..........................................................................................................38 Bătrâneţe fericită........................................................................................................43 Creativitatea şi îmbătrânirea.....................................................................................47 Veşnic tânăr................................................................................................................ 51 Ce determină stilul de viaţă?.......................................................................................................58 Stilul de viaţă influenţează sănătatea şi longevitatea..............................................61 O dietă pentru toate timpurile................................................................................. 73 Să învăţăm de la maimuţe?........................................................................................ 82 Cine se alimentează mai sănătos?.............................................................................86 Factorul uman în diversificarea alimentaţiei ..........................................................91 Factorul uman în alegerea şi consumul de alimente............................................... 95 Psihicul şi alimentaţia.............................................................................................99 Templu plutitor pentru plăceri culinare................................................................103 Alimentaţia şi sistemul imunitar .........................................................................108 Suntem ceea ce mâncăm?...................................................................................„...112 Digestia alimentelor.................................................................................................117 Combustibilul organismului: glucidele sau hidraţii de carbon ......................................121 Glucidele simple.......................................................................................................137 Polizaharidele........................................................................................................... 141 Amidonul rezistent..............................................................................................145 Indicele glicemic.............................................................................................................148 Dulce, dar mortal....................................................................................................151 Cerealele....................................................................................................................157 Fără pâine nu se poate!.....................................................................................................161 Produsele cerealiere integrale nu sunt dăunătoare...............................................165 Cartoful.....................................................................................................................169 Băuturile nealcoolice................................................................................................173 înlocuitorii zahărului..............................................................................................................177 Caroseria şi piesele de schimb: proteinele............................................................. 180 Aminele heterociclice...............................................................................................202 Să mâncăm peşte?....................................................................................................206 Mai multe proteine?.................................................................................................215 Boala Creutzfeldt-Jakob şi alte infecţii transmise prin alimente de origine animală........................................................................219 Să mai consumăm carne?........................................................................................224 Hrana mileniului al treilea: carne sau cereale?......................................................229 Lubrifianţii: grăsimile .............................................................................................236 Acizii graşi................................................................................................................246 Efectele acizilor graşi mononesaturaţi asupra sănătăţii.......................................249 Acizii graşi polinesaturaţi. Acizii graşi esenţiali...................................................252 Efectele acizilor graşi polinesaturaţi omega-6 asupra sănătăţii...........................254 Efectele acizilor graşi omega-3 asupra sănătăţii...................................................256 Efectele acizilor graşi TRANS asupra sănătăţii...................................................258 Colesterolul - de obicei prea mult, niciodată prea puţin.....................................263 Uleiurile în alimentaţie............................................................................................274 Uleiul de măsline, nucile şi seminţele uleioase.....................................................278 Consumul de grăsimi şi stările depresive..............................................................287 Iminenta pandemie de boli cardiovasculare.........................................................292 Adevărul despre soia................................................................................................297 Soia şi pubertatea precoce.......................................................................................301 Soia şi inhibitorii proteazelor.................................................................................305 Soia şi cancerul.........................................................................................................309 Soia şi bolile cardiovasculare..................................................................................313 Avantajele folosirii boabelor de soia.......................................................................317 Alimentaţia vegetariană...........................................................................................324.
    ISBN 9786069115886

    1. Dietetică (sănătate şi igienă personală)
    2. Alimentaţie (igienă personală)

613.2

299 __ $aAlimentaţie inteligentă
975 __ $a613.2
200 __ $aAlimentaţie inteligentă $bCarte tipărită $fEmil Rădulescu
955 __ $a1
010 __ $a9786069115886
700 __ $aRĂDULESCU, EMIL
035 __ $a611/614/R18
035 __ $aC.II.43338
675 __ $a613.2
686 __ $a61
606 __ $aDietetică (sănătate şi igienă personală)
606 __ $aAlimentaţie (igienă personală)
101 __ $arum
102 __ $aRomania
210 __ $d2018 $aBucureşti $cViaţă şi sănătate
205 __ $aEd. a 10-a
215 __ $a327 p.
330 __ $aCuprins Cuvânt-înainte ....................................................................................................5 Introducere ....._____..............................................................................................................................7 Ce este sănătatea?...............................................................................................................11 Sănătatea cere respectarea unor legi........................................................................16 Sănătatea este legată de familie şi de prieteni.........................................................22 Prevenirea bolilor.......................................................................................................28 De ce îmbătrânim?..........................................................................................................38 Bătrâneţe fericită........................................................................................................43 Creativitatea şi îmbătrânirea.....................................................................................47 Veşnic tânăr................................................................................................................ 51 Ce determină stilul de viaţă?.......................................................................................................58 Stilul de viaţă influenţează sănătatea şi longevitatea..............................................61 O dietă pentru toate timpurile................................................................................. 73 Să învăţăm de la maimuţe?........................................................................................ 82 Cine se alimentează mai sănătos?.............................................................................86 Factorul uman în diversificarea alimentaţiei ..........................................................91 Factorul uman în alegerea şi consumul de alimente............................................... 95 Psihicul şi alimentaţia.............................................................................................99 Templu plutitor pentru plăceri culinare................................................................103 Alimentaţia şi sistemul imunitar .........................................................................108 Suntem ceea ce mâncăm?...................................................................................„...112 Digestia alimentelor.................................................................................................117 Combustibilul organismului: glucidele sau hidraţii de carbon ......................................121 Glucidele simple.......................................................................................................137 Polizaharidele........................................................................................................... 141 Amidonul rezistent..............................................................................................145 Indicele glicemic.............................................................................................................148 Dulce, dar mortal....................................................................................................151 Cerealele....................................................................................................................157 Fără pâine nu se poate!.....................................................................................................161 Produsele cerealiere integrale nu sunt dăunătoare...............................................165 Cartoful.....................................................................................................................169 Băuturile nealcoolice................................................................................................173 înlocuitorii zahărului..............................................................................................................177 Caroseria şi piesele de schimb: proteinele............................................................. 180 Aminele heterociclice...............................................................................................202 Să mâncăm peşte?....................................................................................................206 Mai multe proteine?.................................................................................................215 Boala Creutzfeldt-Jakob şi alte infecţii transmise prin alimente de origine animală........................................................................219 Să mai consumăm carne?........................................................................................224 Hrana mileniului al treilea: carne sau cereale?......................................................229 Lubrifianţii: grăsimile .............................................................................................236 Acizii graşi................................................................................................................246 Efectele acizilor graşi mononesaturaţi asupra sănătăţii.......................................249 Acizii graşi polinesaturaţi. Acizii graşi esenţiali...................................................252 Efectele acizilor graşi polinesaturaţi omega-6 asupra sănătăţii...........................254 Efectele acizilor graşi omega-3 asupra sănătăţii...................................................256 Efectele acizilor graşi TRANS asupra sănătăţii...................................................258 Colesterolul - de obicei prea mult, niciodată prea puţin.....................................263 Uleiurile în alimentaţie............................................................................................274 Uleiul de măsline, nucile şi seminţele uleioase.....................................................278 Consumul de grăsimi şi stările depresive..............................................................287 Iminenta pandemie de boli cardiovasculare.........................................................292 Adevărul despre soia................................................................................................297 Soia şi pubertatea precoce.......................................................................................301 Soia şi inhibitorii proteazelor.................................................................................305 Soia şi cancerul.........................................................................................................309 Soia şi bolile cardiovasculare..................................................................................313 Avantajele folosirii boabelor de soia.......................................................................317 Alimentaţia vegetariană...........................................................................................324
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 596489 / 596489 C Împrumut Da 611/614
2. 596488 / 596488 C Împrumut Da 611/614
3. 583922 / 583922 F2 Împrumut Da 611/614
4. 583921 / 583921 A Împrumut Da 611/614
5. 583920 / 583920 L Împrumut la sala de lectură Da 611/614
6. 554469 / 554469 F1 Împrumut Da 611/614
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
A Împrumut 1
C Împrumut 2
F1 Împrumut 1
F2 Împrumut 1
L Împrumut la sala de lectură 1

Disponibile: 6

Lăsați un comentariu