Autor | BOERESCU, DAN-SILVIU chat |
Editura | Integral chat |
Loc publicare | Bucureşti |
An | 2017 |
Subiect | Carte de bucate (reţete) chat |
Rețete de post chat | |
ISBN | 9786069920381 |
Note | Index |
Bibliogr. p. 142-148 |
Titlu | |
Titlu | Cartea bucatelor de post : 137 de rețete și experimente gastronomice realizate de Dan-Silviu Boerescu |
[nedefinit] | 1 |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Alte informaţii la titlu | 137 de rețete și experimente gastronomice realizate de Dan-Silviu Boerescu |
Bonus: Dezlegare la pește | |
Titlu | Cartea bucatelor de post |
Prima menţ. de resp. | Dan-Silviu Boerescu |
Urm. menţ. de responsabilitate | [editor: Costel Postolache] |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | BOERESCU, DAN-SILVIU |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Cod de legătură | editor |
Autor secundar | Postolache, Costel |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786069920381 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | 64/B62 |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 641.55 |
663.2 | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 64/B62 |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | Carte de bucate (reţete) |
Rețete de post | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Ţara de publicare sau producţie | |
Ţara de publicare | Romania |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | Bucureşti |
Editura | Integral |
Data publicării | 2017 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 151 p. |
Serii | |
Titlul seriei | Bucătărescu |
Notă generală | |
Textul notei | Index |
Bibliogr. p. 142-148 | |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | SUMAR vs. MENIU în loc de Prefaţă'. Gustul renunţării iluminate - savoare fără pag. 13 pag. 16 Arpagic Istanbul pag. 16 Azimă tradiţională pag. 17 Bame făcute ţărăneşte pag. 17 „Brânză” de nuci caju pag. 18 Carpaccio de ananas cu lime pag. 19 Chipsuri de cartofi, sfeclă şi morcovi pag. 19 Gaida (salată de mazăre din Armenia) pag. 20 STĂRI FĂRĂ DE PĂCAT pag. 15 Agică pag. 15 Andive înăbuşite Guacamole pag. 21 Hremzli pag. 21 „Icre” de chia pag. 22 „Icre” de fasole pag. 23 Icre false cu nucă şi ceapă pag. 24 Invârtitură de ciuperci pag. 24 Mecita (Salată rusească de ardei kapia) pag. 26 Muhamor (Salată rusească de ciuperci) pag. 26 Pacheţele cu legume şi ghimbir pag. 27 Pastă de măsline pag. 28 Pâine de secară cu varză şi chimen pag. 28 Piureu de pătlăgele verzi pag. 29 Plachie de năut pag. 30 Porumb la grătar pag. 30 Riteş pag. 31 Salată Coleslaw pag. 32 Salată de anghinare cu fistic pag. 33 Salată de avocado, grapefruit şi dovleac pag. 33 Dan-SHviu Boerescu Salată de castraveţi cu borş pag. 34 Salată de fasole verde pag. 35 Salată de fenel cu portocală roşie pag. 35 Salată de germeni de lucernă pag. 36 Salată de legume cu ghimbir pag.36 Salată de mazăre pag. 38 Salată de mere pag. 38 Salată de quinoa cu grapefruit, stafide şi migdale pag. 39 Salată de spanac şi ciuperci cu alune pag. 40 Salată de sfeclă roşie pag. 40 Salată de vinete cu ardei pag. 41 Salată grill pag. 42 Salată orientală pag. 43 Sfeclă usturoiată pag. 44 Sote de broccoli cu lămâie şi usturoi pag. 44 Struguri prăjiţi cu tofu şi usturoi pag. 45 Tocmeală de cartofi pag. 46 Vinete şi zucchini la grătar pag. 46 6 Cartea bucatelor de Post Zacuscă românească tradiţională pag. 47 ariante: Zacuscă îmbogăţită cu ciuperci sau fasole boabe pag. 49 SUPE, CIORBE, ZEMURI DIN RAIUL BUCĂTĂRIILOR TRADIŢIONALE pag. 51 Borş de fasole uscată cu mânătărci pag. 51 Borş de legume pag. 52 Ciorbă attică de linte pag. 53 „Ciorbă de burtă”... fără burtă pag. 54 Ciorbă de post din fasole albă uscată pag. 55 Gazpacho - supă spaniolă de legume pag. 57 Lapte de migdale pag. 57 Sos de piper verde pag. 58 Sos „Mole” de casă pag. 58 Sos picant exotic (Chutney) pag. 59 Supă de cartofi dulci şi salată pag. 60 Supă de hrişcă pag. 61 Supă de legume cu... spumant pag. 61 Supă de morcovi copţi pag. 62 Dan-Silviu Boerescu Supă de praz cu ţelină pag. 63 Supă de roşii cu leuştean pag. 64 Supă de usturoi şi migdale pag. 64 FELURI PRINCIPALE GUSTOASE FĂRĂ CARNE, OUĂ, LAPTE pag. 67 Caponata de vinete pag. 67 Cartofi la grătar cu roşii şi usturoi pag. 68 Chiftele de post pag. 69 Ciuperci cu maioneză uşoară (fără ou) şi usturoi pag. 70 Dovleac cu ceapă caramelizată şi usturoi copt pag. 70 Fasole albă călită pag. 72 Fasole bătută pag. 72 Fasole potolită pag. 73 Fasole sleită pag. 73 Festin de legume la grătar pag. 74 Ghiveci călugăresc pag. 75 Imam baialdî pag. 76 Legume aburite pag. 77 8 Cartea bucatelor de Post Mâncare de linte pag. 79 Mâncare de mărar şi pătrunjel pag. 80 Mâncare de prune uscate pag. 80 Mâncărică de gutui pag. 81 Melci cu pătlăgele roşii pag. 81 Napoleon de vinete cu pesto pag. 82 Orez cu ciuperci pag. 83 Pilaf turcesc cu legume pag. 86 Sandviş cu frigărui de legume pag. 87 Sarmale de orez pag. 88 „Tort” de salată cu rodie pag. 89 Vinete coapte iuţi-dulci pag. 90 Vinete cu linte pag. 91 DEZLEGARE LA PEŞTE ZILE ÎNSEMNATE CU CRUCE ROŞIE ÎN CALENDARUL CULINAR pag. 93 Borş de peşte ca-n Delta Dunării pag. 93 Borş de peşte mănăstiresc pag. 94 9 Dan-Silviu Boerescu File de barbun cu tapenadă pag. 95 Frigărui de fructe cu creveţi pag. 96 Icre de crap ca pe vremea lui Antim Ivireanu Pag- 97 Macrou cu legume la cuptor pag. 98 Orez integral cu sardine şi legume la tigaie pag. 99 Pană de somn cu usturoi pag. 100 Paste cu fenicul, sardine şi seminţe de pin pag. 101 Plachie de raci pag. 103 „Potcoave” de crap în saramură pag. 104 Ton pe pat de fasole, cu ceapă caramelizată şi porumb dulce pag. 105 Zacuscă de peşte lipovenească pag. 106 SĂPTĂMÂNA ALBĂ DEZLEGARE LA LAPTE, BRÂNZĂ Şl OUĂ pag. 109 Arpacaş gratinat pag. 111 Brioşă cu afine pag. 111 Budincă de migdale pag. 112 Ceapă umplută pag. 113 Chiftele de ştiucă cu raci pag. 113 Cartea bucatelor de Post Chifteluţe de zarzavat pag. 114 Cir de mălai cu lapte pag. 115 Ciulama de ciuperci pag. 115 Ciurecuri pag. 116 Cod gratinat cu alioli pag. 117 Minciunele pag. 118 Muscăleasca pag. 119 Ochiuri româneşti pag. 119 Omletă cu lapţi de crap pag. 120 Omletă din albuşuri pag. 120 Ouă cu usturoi pag. 121 Ouă umplute cu sos rece de muştar pag. 121 Peşte pane presărat cu arahide pag. 122 Prăjitură din făină de porumb pag. 122 Salată cu brânzeturi, rucola, migdale şi anşoa pag. 123 Saleuri pag. 124 Supă de agrişe cu ouă de prepeliţă pag. 125 Supă de trahana pag.126 Dan-Silviu Boereseu Zabaion de vin alb pag. 126 COFETURI DE POST SAU ÎNDULCIREA MARTIRIULUI GASTRONOMIC pag. 129 Amestec de fructe cu miere pag. 129 Cuşcuş cu căpşune pag. 130 Frigărui de fructe cu rozmarin pag. 131 Gogoşi de post cu cartofi pag. 131 Mucenici moldoveneşti (sfinţişori) pag. 132 Mucenici munteneşti pag. 132 Mustalevria (Muhalebiu de must) pag. 133 Pelincile Domnului (Turtă cu julfă) pag. 134 Şerbet de zahăr ars pag. 134 Cu privire la timpurile şi durata postului pag. 137 Lămuriri bibliografice pag. 142 Index alfabetic al reţetelor de murături şi zacusca pag. 149 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 596846 / 596846 | A | Împrumut | Da | 64 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
A | Împrumut | 1 |
|