| Autor | ITTU, GUDRUN-LIANE chat |
| Editura | Editura Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu chat |
| Loc publicare | Sibiu |
| An | 2019 |
| Subiect | Artă culinară chat |
| Bucătărie (artă culinară internaţională) chat | |
| Gastronomie chat | |
| Sibiu (localitate) chat | |
| Prezentare istorică chat | |
| ISBN | 9786061216611 |
| Note | Proiect implementat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi finanţat de către Primăria Municipiului Sibiu |
| Bibliogr. p. 136-137 | |
| Note |
| Titlu | |
| Titlu | Din istoria bucătăriei fine de la Renaştere pâna în zilele noastre : repere sibiene |
| Indici CZU | |
| Indice de bază CZU | 641.5 |
| (091) | |
| (100) | |
| 94 | |
| [nedefinit] | 1 |
| Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
| Titlu | Din istoria bucătăriei fine de la Renaştere pâna în zilele noastre |
| Alte informaţii la titlu | repere sibiene |
| Prima menţ. de resp. | Gudrun-Liane Ittu, Constantin Ittu |
| Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
| Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
| Autor principal | ITTU, GUDRUN-LIANE |
| Nume de persoană / resp. intelectuală alternativă | |
| Autor alternativ | Ittu, Constantin |
| ISBN | |
| Număr ISBN | 9786061216611 |
| Alt sistem de control al numerelor | |
| Cotă | 64/I-90 |
| C.III.13335 | |
| Limba resursei | |
| Limba textului | rum |
| Ţara de publicare sau producţie | |
| Ţara de publicare | Romania |
| Număr (indice) CZU | |
| Număr (indice) CZU | 641.5(100)(091) |
| 641.5(100)(091) | |
| 94(100) | |
| Menţiuni de ediţie | |
| Menţiuni de ediţie | Ed. a 2-a, rev. |
| Publicare, distribuţie | |
| Loc publicare | Sibiu |
| Editura | Editura Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu |
| Data publicării | 2019 |
| Descriere fizică | |
| Desemnarea specifica a mat. | 137 p. |
| Alte detalii fizice | fotogr., facs. |
| Alte clasificări | |
| Alte clasificări - Numărul clasei | 62/64 |
| Notă generală | |
| Textul notei | Proiect implementat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi finanţat de către Primăria Municipiului Sibiu |
| Bibliogr. p. 136-137 | |
| Note | |
| Vedetă de subiect ca subiect | |
| Subiect | Artă culinară |
| Bucătărie (artă culinară internaţională) | |
| Gastronomie | |
| Sibiu (localitate) | |
| Prezentare istorică | |
| Notă de rezumat/abstract | |
| Abstract/Sumar | CUPRINS Cuvânt înainte - Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu / 5 Cuvânt înainte - Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, Rectorul Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu / 7 Introducere / 8 Capitolul I Bucătăria fină în Renaşterea italiană: de la rădăcini la înflorire / 11 De la Curtea regală ostrogotă din Ravenna la furculiţa împărătesei Theophano (sec. VI-X) / 15 Universul Renaşterii italiene / 21 Capitolul II Bucătăria fină franceză din Renaştere până la sfârşitul secolului al XlX-lea Peisajul culinar al Franţei medievale / 31 Apariţia bucătăriei fine în Evul Mediu european / 34 oArta şi ştiinţa culinară savoiardă / 40 oReţete culinare în texte tipărite / 42 o Curteni, negustori de produse alimentare - stiluri de gătit, maniere de servit / 45 oGastronomia Regenţei (secolul al XVIII-lea)/48 oFondatori de şcoli gastronomice: Careme şi Escoffier / 49 oGastronomie şi diplomaţie / 53 Capitolul III Imperiul Habsburgic, Transilvania cu Sibiul: istorie şi gastronomie o Bucătăria fină în lumea germană şi în Imperiul Habsburgic / 58 o Literatura gastronomică din Transilvania secolelor al XVI-lea şi al XVII-lea / 63 o Alimente la festivităţile generalilor comandanţi, în protocoalele Magistratului oraşului Sibiu din timpul domniei împăratului Carol al Vl-lea / 67 o „Das neue Sattzburgische KochbucH', Noua carte de bucate din Sa/zburg, de Conrad Hagger, apărută la Augsburg în 1718 / 70 o Regulamente sibiene de la 1730 şi 1755 privind organizarea nunţilor / 72 o O carte de bucate vieneză de la 1749 cu puternic impact asupra bucătăriei fine din Sibiu / 75 o Plimbare prin „Edenul transilvănean". Grădinile de la Avrig ale baronului Samuel von Brukenthal / 87 o Obiceiuri gastronomice, mese şi convivialitate în Sibiul celei de-a doua jumătăţi a secolului al XVIII-lea / 91 o Momente din cultura cafenelelor şi a cofetăriilor sibiene / 95 o „Cea mai bună carte românească de bucate din Imperiu" Poftă bună! de Zotti Hodoş, Caransebeş 1900 / 113 o Restaurantul „împăratul Romanilor" din Sibiu - istorie şi gastronomie / 121 Bibliografie selectivă / 136 3 |
| Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1. | 604195 / 604195 | L | Împrumut la sala de lectură | Da | 64 |
| Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
|---|---|---|---|
| L | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|