Din istoria bucătăriei fine de la Renaştere pâna în zilele noastre : repere sibiene

Autor chat
Editura Editura Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu chat
Loc publicare Sibiu
An 2019
Subiect Artă culinară chat
Bucătărie (artă culinară internaţională) chat
Gastronomie chat
Sibiu (localitate) chat
Prezentare istorică chat
ISBN 9786061216611
Note Proiect implementat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi finanţat de către Primăria Municipiului Sibiu
Bibliogr. p. 136-137
Note

64/I-90; C.III.13335

ITTU, GUDRUN-LIANE
    Din istoria bucătăriei fine de la Renaştere pâna în zilele noastre : repere sibiene / Gudrun-Liane Ittu, Constantin Ittu.- Ed. a 2-a, rev..- Sibiu : Editura Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu , 2019.
    137 p. : fotogr., facs..    
    Proiect implementat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi finanţat de către Primăria Municipiului Sibiu
    Bibliogr. p. 136-137
    Note
    CUPRINS Cuvânt înainte - Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu / 5 Cuvânt înainte - Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, Rectorul Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu / 7 Introducere / 8 Capitolul I Bucătăria fină în Renaşterea italiană: de la rădăcini la înflorire / 11 De la Curtea regală ostrogotă din Ravenna la furculiţa împărătesei Theophano (sec. VI-X) / 15 Universul Renaşterii italiene / 21 Capitolul II Bucătăria fină franceză din Renaştere până la sfârşitul secolului al XlX-lea Peisajul culinar al Franţei medievale / 31 Apariţia bucătăriei fine în Evul Mediu european / 34 oArta şi ştiinţa culinară savoiardă / 40 oReţete culinare în texte tipărite / 42 o Curteni, negustori de produse alimentare - stiluri de gătit, maniere de servit / 45 oGastronomia Regenţei (secolul al XVIII-lea)/48 oFondatori de şcoli gastronomice: Careme şi Escoffier / 49 oGastronomie şi diplomaţie / 53 Capitolul III Imperiul Habsburgic, Transilvania cu Sibiul: istorie şi gastronomie o Bucătăria fină în lumea germană şi în Imperiul Habsburgic / 58 o Literatura gastronomică din Transilvania secolelor al XVI-lea şi al XVII-lea / 63 o Alimente la festivităţile generalilor comandanţi, în protocoalele Magistratului oraşului Sibiu din timpul domniei împăratului Carol al Vl-lea / 67 o „Das neue Sattzburgische KochbucH', Noua carte de bucate din Sa/zburg, de Conrad Hagger, apărută la Augsburg în 1718 / 70 o Regulamente sibiene de la 1730 şi 1755 privind organizarea nunţilor / 72 o O carte de bucate vieneză de la 1749 cu puternic impact asupra bucătăriei fine din Sibiu / 75 o Plimbare prin „Edenul transilvănean". Grădinile de la Avrig ale baronului Samuel von Brukenthal / 87 o Obiceiuri gastronomice, mese şi convivialitate în Sibiul celei de-a doua jumătăţi a secolului al XVIII-lea / 91 o Momente din cultura cafenelelor şi a cofetăriilor sibiene / 95 o „Cea mai bună carte românească de bucate din Imperiu" Poftă bună! de Zotti Hodoş, Caransebeş 1900 / 113 o Restaurantul „împăratul Romanilor" din Sibiu - istorie şi gastronomie / 121 Bibliografie selectivă / 136 3.
    ISBN 9786061216611

    I Ittu, Constantin

    1. Artă culinară
    2. Bucătărie (artă culinară internaţională)
    3. Gastronomie
    4. Sibiu (localitate)
    5. Prezentare istorică

641.5(100)(091)
641.5(100)(091)
94(100)


299 __ $aDin istoria bucătăriei fine de la Renaştere pâna în zilele noastre : repere sibiene
975 __ $a641.5 $a(091) $a(100) $a94
955 __ $a1
200 __ $aDin istoria bucătăriei fine de la Renaştere pâna în zilele noastre $erepere sibiene $fGudrun-Liane Ittu, Constantin Ittu $bCarte tipărită
700 __ $aITTU, GUDRUN-LIANE
701 __ $aIttu, Constantin
010 __ $a9786061216611
035 __ $a64/I-90
035 __ $aC.III.13335
101 __ $arum
102 __ $aRomania
675 __ $a641.5(100)(091)
675 __ $a641.5(100)(091)
675 __ $a94(100)
205 __ $aEd. a 2-a, rev.
210 __ $aSibiu $cEditura Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu $d2019
215 __ $a137 p. $cfotogr., facs.
686 __ $a62/64
300 __ $aProiect implementat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi finanţat de către Primăria Municipiului Sibiu
300 __ $aBibliogr. p. 136-137
300 __ $aNote
606 __ $aArtă culinară
606 __ $aBucătărie (artă culinară internaţională)
606 __ $aGastronomie
606 __ $aSibiu (localitate)
606 __ $aPrezentare istorică
330 __ $aCUPRINS Cuvânt înainte - Astrid Cora Fodor, Primarul Municipiului Sibiu / 5 Cuvânt înainte - Prof. Univ. Dr. Ing. Ioan Bondrea, Rectorul Universităţii „Lucian Blaga" din Sibiu / 7 Introducere / 8 Capitolul I Bucătăria fină în Renaşterea italiană: de la rădăcini la înflorire / 11 De la Curtea regală ostrogotă din Ravenna la furculiţa împărătesei Theophano (sec. VI-X) / 15 Universul Renaşterii italiene / 21 Capitolul II Bucătăria fină franceză din Renaştere până la sfârşitul secolului al XlX-lea Peisajul culinar al Franţei medievale / 31 Apariţia bucătăriei fine în Evul Mediu european / 34 oArta şi ştiinţa culinară savoiardă / 40 oReţete culinare în texte tipărite / 42 o Curteni, negustori de produse alimentare - stiluri de gătit, maniere de servit / 45 oGastronomia Regenţei (secolul al XVIII-lea)/48 oFondatori de şcoli gastronomice: Careme şi Escoffier / 49 oGastronomie şi diplomaţie / 53 Capitolul III Imperiul Habsburgic, Transilvania cu Sibiul: istorie şi gastronomie o Bucătăria fină în lumea germană şi în Imperiul Habsburgic / 58 o Literatura gastronomică din Transilvania secolelor al XVI-lea şi al XVII-lea / 63 o Alimente la festivităţile generalilor comandanţi, în protocoalele Magistratului oraşului Sibiu din timpul domniei împăratului Carol al Vl-lea / 67 o „Das neue Sattzburgische KochbucH', Noua carte de bucate din Sa/zburg, de Conrad Hagger, apărută la Augsburg în 1718 / 70 o Regulamente sibiene de la 1730 şi 1755 privind organizarea nunţilor / 72 o O carte de bucate vieneză de la 1749 cu puternic impact asupra bucătăriei fine din Sibiu / 75 o Plimbare prin „Edenul transilvănean". Grădinile de la Avrig ale baronului Samuel von Brukenthal / 87 o Obiceiuri gastronomice, mese şi convivialitate în Sibiul celei de-a doua jumătăţi a secolului al XVIII-lea / 91 o Momente din cultura cafenelelor şi a cofetăriilor sibiene / 95 o „Cea mai bună carte românească de bucate din Imperiu" Poftă bună! de Zotti Hodoş, Caransebeş 1900 / 113 o Restaurantul „împăratul Romanilor" din Sibiu - istorie şi gastronomie / 121 Bibliografie selectivă / 136 3
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 604195 / 604195 L Împrumut la sala de lectură Da 64
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
L Împrumut la sala de lectură 1

Disponibile: 1

Lăsați un comentariu