Autor | NIŢU, COSMINA chat |
Editura | Hoffman chat |
Loc publicare | Caracal |
An | 2020 |
Subiect | Alimentaţie (igienă personală) chat |
Copil (igiena alimentaţiei) chat | |
Copil (alimentaţie) chat | |
Alimentaţie echilibrată chat | |
ISBN | 9786067786910 |
Note | Bibliogr. p.135 |
Titlu | |
Titlu | Diversificarea pas cu pas : informaţii despre alimentaţia echilibrată a copilului, între 6 şi 24 luni, despre grupele alimentare şi introducerea alimentelor solide, meniuri şi reţete |
[nedefinit] | 1 |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Diversificarea pas cu pas |
Alte informaţii la titlu | informaţii despre alimentaţia echilibrată a copilului, între 6 şi 24 luni, despre grupele alimentare şi introducerea alimentelor solide, meniuri şi reţete |
Prima menţ. de resp. | Cosmina Niţu |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | NIŢU, COSMINA |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786067786910 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | 611/614/N82 |
C.II.45300 | |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 613.22 |
641.55:3-053.3 | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 61 |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | Alimentaţie (igienă personală) |
Copil (igiena alimentaţiei) | |
Copil (alimentaţie) | |
Alimentaţie echilibrată | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Ţara de publicare sau producţie | |
Ţara de publicare | Romania |
Menţiuni de ediţie | |
Menţiuni de ediţie | Ed. rev. |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | Caracal |
Editura | Hoffman |
Data publicării | 2020 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 138 p. |
Alte detalii fizice | il., tab. |
Notă generală | |
Textul notei | Bibliogr. p.135 |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | CUPRINS INTRODUCERE7 INTRODUCEREA I. ALIMENTELOR SOLIDE11 1.1.SISTEMUL DIGESTIV AL BEBELUŞULUI17 1.2.SFATURI UTILE PENTRU ÎNCEPUTUL DIVERSIFICĂRII .. .18 II.GRUPELE ALIMENTARE23 2.1.FRUCTELE25 COMBINAŢII DELICIOASE CU FRUCTE .. 27 PIURE DE MERE ŞI PERE27 PIURE DE BANANĂ CU AVOCADO27 BUDINCĂ DE MĂR ŞI PIERSICĂ CU OREZ.. 28 MĂR COPT CU OREZ28 BUDINCĂ DE MEI CU MĂR29 AVOCADO, PARĂ ŞI RODIE29 FRUCTE COAPTE CREMOASE.30 PIURE DE BANANĂ CU AVOCADO ŞI PRUNE USCATE30 MĂR COPT CU CHIA31 2.2.LEGUMELE31 COMBINAŢII DELICIOASE CU LEGUME . 33 PIURE DE CARTOF DULCE ŞI DOVLECEL.. 33 PIURE DE DOVLEAC CU PRAZ33 PIURE DE CARTOF DULCE, MĂR ŞI PUI.. 34 BUDINCĂ DE CARTOF DULCE34 ZUCCHINI CU GRIŞ35 FASOLE VERDE CU CARNE DE VITĂ35 CHIFTELUŢE DE CARTOFI36 SUPĂ DE ROŞII CU OREZ36 PIURE DE CONOPIDĂ37 SUFLE DE LEGUME38 SUPĂ DE SFECLĂ38 PATE DE LINTE VERDE39 ROŞII UMPLUTE CU BRÂNZĂ40 GHIVECI DE LEGUME40 2.3.LICHIDELE41 2.4.CEREALELE ŞI PSEUDOCEREALELE.. 44 2.5.CARNEA56 2.6.OUL ÎN ALIMENTAŢIA SUGARULUI.. 59 2.7.LACTATELE62 2.8.GHIDUL INTRODUCERII ALIMENTELOR65 2.9.ÎNDULCITORI NATURALI68 2.10.GRĂSIMILE70 2.11.SUPERALIMENTE76 2.12.SUPLIMENTELE ALIMENTARE81 2.13.SAREA ŞI ZAHĂRUL ÎN ALIMENTAŢIA COPILULUI86 III.ALERGIILE ALIMENTARE91 IV.SIGURANŢA ŞI IGIENA ALIMENTELOR97 4.1.METODE EFICIENTE104 PENTRU SPĂLAT FRUCTELE ŞI LEGUMELE104 4.2.FOLOSIREA ALIMENTELOR ÎN CONSERVĂ ÎN ALIMENTAŢIA COPIILOR106 V.MENIURI ŞI RECOMANDĂRI113 5.1.ALIMENTAŢIA COPILULUI IN CONSTIPAŢIE ŞI DIAREE115 5.2.ALIMENTE „INTERZISE” ÎN DIETA BEBELUŞULUI118 5.3.ALIMENTAŢIA POST-NATALĂ ŞI IMPORTANŢA LAPTELUI MATERN .. 120 5.4.RUTINA ŞI PROGRAMUL DE MASĂ ÎN VIAŢA BEBELUŞULUI123 5.5.IMPORTANŢA ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE PENTRU COPII ŞI ADOLESCENŢI126 5.6.CUM CONVINGEM COPIII SĂ MĂNÂNCE MAI MULTE VEGETALE?. 128 5.7.BENEFICIILE CONDIMENTELOR ŞI PLANTELOR AROMATICE IN ALIMENTAŢIA COPIILOR131 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 606683 / 606683 | L | Împrumut la sala de lectură | Da | 611/614 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
L | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|