Ghid complet împotriva diabetului

Autor chat
Editura Polirom chat
Loc publicare Iaşi
An 2018
Subiect Diabet zaharat (patologie umană) chat
Carte de bucate (reţete) chat
ISBN 9789734671595
Note Anexe. Glosar. Index

616/618/B49; C.III.12115

BERNSTEIN, RICHARD K.
    Ghid complet împotriva diabetului / Richard K. Bernstein ; Cuvânt-înainte de dr. Frank Vinicor ; Rețete de Karen A. Weinstock și Timothy J. Aubert ; Traducere de Dan Bălănescu ; [Ilustrații de Terry Eppridge].- Iaşi : Polirom , 2018.
    453 p. : il., tab..- (Hexagon. Sănătate. Dietetică).    
    Anexe. Glosar. Index
    Cuvânt-înainte (dr. Frank Vinicor) 7 Prefaţă la ediţia recent revăzută şi adăugită9 Viaţa mea cu diabet: după 65 de ani şi mai departe11 Mulţumiri 19 înainte şi după: paisprezece pacienţi îşi împărtăşesc experienţele23 PARTEA I ÎNAINTE SĂ ÎNCEPEŢI 1.Diabetul: elemente de bază45 2.Analize: criterii de referinţă ale afecţiunii şi profdul dumneavoastră de risc61 3.Instrumentarul dumneavoastră diabetic : materialele de care veţi avea nevoie şi de unde să le obţineţi73 4.Cum şi când să vă măsuraţi nivelul glicemiei81 5.înregistrarea valorilor glicemiei: utilizarea fişei de date GLUCOGRAF III87 6.Biologie bizară: fenomene specifice diabetului care pot afecta glicemia94 7.Legile numerelor mici104 8.Stabilirea unui plan de tratament: planurile fundamentale de tratament şi modul în care le structurăm110 PARTEA A II-A TRATAMENTUL 9.Grupele alimentare de bază: sau mare parte din ce vi s-a spus despre dietă este, probabil, greşit121 10.Principii dietetice esenţiale pentru tratamentul tuturor diabeticilor133 11.Elaborarea unui plan alimentar personalizat159 12.Pierderea în greutate - dacă sunteţi supraponderal173 13.Cum să vă reduceţi pofta de carbohidraţi sau supraalimentaţia : dacă sunteţi chinuit de pofte, acest capitol vă poate schimba viaţa183 14.Rolul exerciţiilor fizice în creşterea sensibilităţii la insulina şi încetinirea procesului de îmbătrânire197 15.Agenţi orali pentru creşterea sensibilităţii la insulina, analogi de insulina şi alte opţiuni216 16.Insulina: principiile fundamentale ale autoinjectării228 17.Informaţii importante despre diferitele tipuri de insulina241 18.Administrarea simplă a insulinei251 19.Administrarea intensivă a insulinei257 20.Cum să preveniţi şi să corectaţi hipoglicemia283 21.Cum să faceţi faţă deshidratării, sindromului de deshidratare şi infecţiei304 22.Golirea întârziată a stomacului: gastropareza315 23.Vizite periodice de rutină la medic334 24.La ce să vă aşteptaţi în cazul unei glicemii aproape normale337 PARTEA A III-A CARTE DE BUCATE PENTRU DIABETICI 25.Reţete pentru mese cu conţinut redus de carbohidraţi343 ANEXE Anexa A. Cum rămâne cu mult recomandatele restricţii alimentare la grăsimi, proteine şi sare, precum şi cu actuala modă a alimentelor bogate în fibre ?387 Anexa B. Nu lăsaţi spitalizarea sau procedurile ambulatorii lungi să vă afecteze monitorizarea glicemiei403 Anexa C. Medicamente care pot afecta valorile glicemiei406 Anexa D. îngrijirea piciorului la diabetici415 Anexa E. Sindromul ovarelor polichistice418 Glosar421 Index de reţete429 Index general431 Despre autor453.
    ISBN 9789734671595

    I Weinstock, Karen A.
    II Aubert, Timothy J.
    III Vinicor, Frank(prefaţator)
    IV Bălănescu, Dan(traducător)
    V Eppridge, Terry(ilustraţii)

    1. Diabet zaharat (patologie umană)
    2. Carte de bucate (reţete)

616.379-008.64
615
641.55


010 __ $a9789734671595
035 __ $a616/618/B49
035 __ $aC.III.12115
101 _0 $arum
102 __ $aRO
200 _0 $aGhid complet împotriva diabetului $bCarte tipărită $fRichard K. Bernstein $gCuvânt-înainte de dr. Frank Vinicor $gRețete de Karen A. Weinstock și Timothy J. Aubert $gTraducere de Dan Bălănescu $g[Ilustrații de Terry Eppridge]
210 _# $aIaşi $cPolirom $d2018
215 __ $a453 p. $cil., tab.
225 _0 $aHexagon. Sănătate. Dietetică
299 __ $aGhid complet împotriva diabetului
300 __ $aAnexe. Glosar. Index
330 __ $aCuvânt-înainte (dr. Frank Vinicor) 7 Prefaţă la ediţia recent revăzută şi adăugită9 Viaţa mea cu diabet: după 65 de ani şi mai departe11 Mulţumiri 19 înainte şi după: paisprezece pacienţi îşi împărtăşesc experienţele23 PARTEA I ÎNAINTE SĂ ÎNCEPEŢI 1.Diabetul: elemente de bază45 2.Analize: criterii de referinţă ale afecţiunii şi profdul dumneavoastră de risc61 3.Instrumentarul dumneavoastră diabetic : materialele de care veţi avea nevoie şi de unde să le obţineţi73 4.Cum şi când să vă măsuraţi nivelul glicemiei81 5.înregistrarea valorilor glicemiei: utilizarea fişei de date GLUCOGRAF III87 6.Biologie bizară: fenomene specifice diabetului care pot afecta glicemia94 7.Legile numerelor mici104 8.Stabilirea unui plan de tratament: planurile fundamentale de tratament şi modul în care le structurăm110 PARTEA A II-A TRATAMENTUL 9.Grupele alimentare de bază: sau mare parte din ce vi s-a spus despre dietă este, probabil, greşit121 10.Principii dietetice esenţiale pentru tratamentul tuturor diabeticilor133 11.Elaborarea unui plan alimentar personalizat159 12.Pierderea în greutate - dacă sunteţi supraponderal173 13.Cum să vă reduceţi pofta de carbohidraţi sau supraalimentaţia : dacă sunteţi chinuit de pofte, acest capitol vă poate schimba viaţa183 14.Rolul exerciţiilor fizice în creşterea sensibilităţii la insulina şi încetinirea procesului de îmbătrânire197 15.Agenţi orali pentru creşterea sensibilităţii la insulina, analogi de insulina şi alte opţiuni216 16.Insulina: principiile fundamentale ale autoinjectării228 17.Informaţii importante despre diferitele tipuri de insulina241 18.Administrarea simplă a insulinei251 19.Administrarea intensivă a insulinei257 20.Cum să preveniţi şi să corectaţi hipoglicemia283 21.Cum să faceţi faţă deshidratării, sindromului de deshidratare şi infecţiei304 22.Golirea întârziată a stomacului: gastropareza315 23.Vizite periodice de rutină la medic334 24.La ce să vă aşteptaţi în cazul unei glicemii aproape normale337 PARTEA A III-A CARTE DE BUCATE PENTRU DIABETICI 25.Reţete pentru mese cu conţinut redus de carbohidraţi343 ANEXE Anexa A. Cum rămâne cu mult recomandatele restricţii alimentare la grăsimi, proteine şi sare, precum şi cu actuala modă a alimentelor bogate în fibre ?387 Anexa B. Nu lăsaţi spitalizarea sau procedurile ambulatorii lungi să vă afecteze monitorizarea glicemiei403 Anexa C. Medicamente care pot afecta valorile glicemiei406 Anexa D. îngrijirea piciorului la diabetici415 Anexa E. Sindromul ovarelor polichistice418 Glosar421 Index de reţete429 Index general431 Despre autor453
606 _0 $aDiabet zaharat (patologie umană)
606 _0 $aCarte de bucate (reţete)
675 __ $a616.379-008.64
675 __ $a615
675 __ $a641.55
686 __ $a61
700 _0 $aBERNSTEIN, RICHARD K.
701 _0 $aWeinstock, Karen A.
701 _0 $aAubert, Timothy J.
702 _0 $4prefaţator $aVinicor, Frank
702 _0 $4traducător $aBălănescu, Dan
702 _0 $4ilustraţii $aEppridge, Terry
975 _0 $a616.379
975 _0 $a-008.64
975 _0 $a615
975 _0 $a641.55
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 546077 / 546077 L Împrumut la sala de lectură Da 616/618
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
L Împrumut la sala de lectură 1

Disponibile: 1

Lăsați un comentariu