Autor | BERNSTEIN, RICHARD K. chat |
Editura | Polirom chat |
Loc publicare | Iaşi |
An | 2018 |
Subiect | Diabet zaharat (patologie umană) chat |
Carte de bucate (reţete) chat | |
ISBN | 9789734671595 |
Note | Anexe. Glosar. Index |
ISBN | |
Număr ISBN | 9789734671595 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | 616/618/B49 |
C.III.12115 | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Ţara de publicare sau producţie | |
Ţara de publicare | RO |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Ghid complet împotriva diabetului |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Prima menţ. de resp. | Richard K. Bernstein |
Urm. menţ. de responsabilitate | Cuvânt-înainte de dr. Frank Vinicor |
Rețete de Karen A. Weinstock și Timothy J. Aubert | |
Traducere de Dan Bălănescu | |
[Ilustrații de Terry Eppridge] | |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | Iaşi |
Editura | Polirom |
Data publicării | 2018 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 453 p. |
Alte detalii fizice | il., tab. |
Serii | |
Titlul seriei | Hexagon. Sănătate. Dietetică |
Titlu | |
Titlu | Ghid complet împotriva diabetului |
Notă generală | |
Textul notei | Anexe. Glosar. Index |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | Cuvânt-înainte (dr. Frank Vinicor) 7 Prefaţă la ediţia recent revăzută şi adăugită9 Viaţa mea cu diabet: după 65 de ani şi mai departe11 Mulţumiri 19 înainte şi după: paisprezece pacienţi îşi împărtăşesc experienţele23 PARTEA I ÎNAINTE SĂ ÎNCEPEŢI 1.Diabetul: elemente de bază45 2.Analize: criterii de referinţă ale afecţiunii şi profdul dumneavoastră de risc61 3.Instrumentarul dumneavoastră diabetic : materialele de care veţi avea nevoie şi de unde să le obţineţi73 4.Cum şi când să vă măsuraţi nivelul glicemiei81 5.înregistrarea valorilor glicemiei: utilizarea fişei de date GLUCOGRAF III87 6.Biologie bizară: fenomene specifice diabetului care pot afecta glicemia94 7.Legile numerelor mici104 8.Stabilirea unui plan de tratament: planurile fundamentale de tratament şi modul în care le structurăm110 PARTEA A II-A TRATAMENTUL 9.Grupele alimentare de bază: sau mare parte din ce vi s-a spus despre dietă este, probabil, greşit121 10.Principii dietetice esenţiale pentru tratamentul tuturor diabeticilor133 11.Elaborarea unui plan alimentar personalizat159 12.Pierderea în greutate - dacă sunteţi supraponderal173 13.Cum să vă reduceţi pofta de carbohidraţi sau supraalimentaţia : dacă sunteţi chinuit de pofte, acest capitol vă poate schimba viaţa183 14.Rolul exerciţiilor fizice în creşterea sensibilităţii la insulina şi încetinirea procesului de îmbătrânire197 15.Agenţi orali pentru creşterea sensibilităţii la insulina, analogi de insulina şi alte opţiuni216 16.Insulina: principiile fundamentale ale autoinjectării228 17.Informaţii importante despre diferitele tipuri de insulina241 18.Administrarea simplă a insulinei251 19.Administrarea intensivă a insulinei257 20.Cum să preveniţi şi să corectaţi hipoglicemia283 21.Cum să faceţi faţă deshidratării, sindromului de deshidratare şi infecţiei304 22.Golirea întârziată a stomacului: gastropareza315 23.Vizite periodice de rutină la medic334 24.La ce să vă aşteptaţi în cazul unei glicemii aproape normale337 PARTEA A III-A CARTE DE BUCATE PENTRU DIABETICI 25.Reţete pentru mese cu conţinut redus de carbohidraţi343 ANEXE Anexa A. Cum rămâne cu mult recomandatele restricţii alimentare la grăsimi, proteine şi sare, precum şi cu actuala modă a alimentelor bogate în fibre ?387 Anexa B. Nu lăsaţi spitalizarea sau procedurile ambulatorii lungi să vă afecteze monitorizarea glicemiei403 Anexa C. Medicamente care pot afecta valorile glicemiei406 Anexa D. îngrijirea piciorului la diabetici415 Anexa E. Sindromul ovarelor polichistice418 Glosar421 Index de reţete429 Index general431 Despre autor453 |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | Diabet zaharat (patologie umană) |
Carte de bucate (reţete) | |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 616.379-008.64 |
615 | |
641.55 | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 61 |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | BERNSTEIN, RICHARD K. |
Nume de persoană / resp. intelectuală alternativă | |
Autor alternativ | Weinstock, Karen A. |
Aubert, Timothy J. | |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Cod de legătură | prefaţator |
Autor secundar | Vinicor, Frank |
Cod de legătură | traducător |
Autor secundar | Bălănescu, Dan |
Cod de legătură | ilustraţii |
Autor secundar | Eppridge, Terry |
Indici CZU | |
Indice de bază CZU | 616.379 |
-008.64 | |
615 | |
641.55 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 546077 / 546077 | L | Împrumut la sala de lectură | Da | 616/618 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
L | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|