ISBN | |
Număr ISBN | 9789737725400 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | 611/614/S96 |
C.III.385 | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Suveranitate, securitate şi siguranţă alimentară |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | Bucureşti |
Editura | ASAB |
Data publicării | 2007 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 725p.:tab.,sche.,il. |
Serii | |
Titlul seriei | Siguranţa alimentară |
Titlu | |
Titlu | Suveranitate, securitate şi siguranţă alimentară |
Notă generală | |
Textul notei | Index. |
Bibliogr. p.713-725 | |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | Alimente (generalităţi, clasificare) |
Alimentele - substanţele nutritive şi rolul lor în alimentaţie | |
Calitatea apei şi a resurselor de apă | |
Probleme generale privind toxicitatea substanţelor chimice | |
Substanţele toxice care se găsesc în mod natural în produsele de origine vegetală | |
Azotaţii şi azotiţii din produsele alimentare | |
Produşi toxici care se formează în produsele alimentare în procesele de conservare şi prelucrare | |
Contaminarea produselor alimentare cu mucegaiuri producătoare de toxine | |
Contaminarea alimentelor cu metale grele | |
Contaminanţi proveniţi din activitatea industrială | |
Contaminarea produselor alimentare cu pesticide | |
Reziduuri de medicamente veterinare în alimente | |
Bacteriile cu risc patogen pentru om | |
Boli produse de bacterii patogene | |
Boli produse de virusuri | |
Boli produse de paraziţi | |
Aditivii - între riscul pentru sănătate şi necesitate | |
Categorii de aditivi | |
Aditivii aprobaţi de legislaţia comunitară şi de România | |
Modificări intervenite în folosirea aditivilor până în 2007 | |
Trasabilitatea produselor alimentare | |
Alimente provenite din organisme modificate genetic | |
Alimente ecologice | |
Uniunea Europeană | |
Documente ale Uniunii Europene cu privire la alimente şi siguranţa alimentară | |
Organisme internaţionale implicate în alimente/alimentaţie şi Codex-ul Alimentarius | |
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor versus Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor | |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | Aliment (control sanitar-veterinar) |
Inspecţie sanitară (alimentaţie publică) | |
Aliment (inspecţie sanitară); vezi Control alimentar (igienă publică) | |
Calitatea apei (parametri chimici) | |
Grăsime (chimie) | |
Zaharuri (alimentaţie) | |
Cereale (alimentaţie) | |
Îndulcitori (în alimentaţie) | |
Sare comestibilă | |
Aliment "ready to eat" | |
Aditiv alimentar | |
Control alimentar (igienă publică); vezi şi Igiena alimentaţiei (medicină) | |
Control sanitar (igienă publică); vezi şi Inspecţie sanitară (administraţie publică) | |
Igienă publică (medicină) | |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 614.31:664 |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 611/614/S96 |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Autor secundar | Bărascu Elena |
Stoica Alexandru | |
Nicolau Anca | |
Cod de legătură | coordonator |
Autor secundar | Banu Constantin |
Cod de legătură | coautor |
Autor secundar | Bărascu Elena |
Cod de legătură | coautor |
Autor secundar | Stoica Alexandru |
Cod de legătură | coautor |
Autor secundar | Nicolau Anca |
Cod de legătură | coperta |
Autor secundar | Tilea Ion |
Titlu procesat (cu articole nehot. postfixate) | |
Titlu | 101817 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 452722 / 452722 | A | Împrumut | Da | 611/614 | |
2. | 452721 / 452721 | L | Împrumut | Da | 611/614 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
A | Împrumut | 1 |
|
L | Împrumut | 1 |
|