| Autor | DIMITRIU, MATILDA chat |
| Editura | Didactică şi Pedagogică chat |
| Loc publicare | Bucureşti |
| An | 1972 |
| Subiect | Industria alimentară |
| Analize de laborator (industria alimentară) chat | |
| Chimie analitică chat | |
| Soluţie (chimie) chat | |
| Titrare (chimie) chat | |
| Caramele (fabricare) chat | |
| Rahat (fabricare) chat | |
| Halva (fabricare) chat | |
| Ciocolată (fabricare) chat | |
| Note | Anexe |
| Donaţie CHIRILĂ VIOREL (Nr.inv. 457577) |
| Alt sistem de control al numerelor | |
| Cotă | 66/D44 |
| C.II.34361 | |
| Limba resursei | |
| Limba textului | rum |
| Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
| Titlu | Tehnica analizelor de laborator în industria alimentară |
| Alte informaţii la titlu | Manual pentru şcolile profesionale |
| Publicare, distribuţie | |
| Loc publicare | Bucureşti |
| Editura | Didactică şi Pedagogică |
| Data publicării | 1972 |
| Descriere fizică | |
| Desemnarea specifica a mat. | 387p.:il.,tab. |
| Titlu | |
| Titlu | Tehnica analizelor de laborator în industria alimentară : Manual pentru şcolile profesionale |
| Notă generală | |
| Textul notei | Anexe |
| Donaţie CHIRILĂ VIOREL (Nr.inv. 457577) | |
| Notă de rezumat/abstract | |
| Abstract/Sumar | Dotarea tehnico-materială a laboratorului |
| Sticlărie şi accesorii de laborator | |
| Termometrele şi măsurarea temperaturii | |
| Cântărirea în laborator | |
| Tipuri de balanţe utilizate în laborator | |
| Separarea şi purificarea substanţelor (filtrarea, centrifugarea, distilarea) | |
| Apa distilată (obţinere, proprietăţi) | |
| Metode de analiză în laborator | |
| Determinarea umidităţii | |
| Determinarea substanţelor uscate şi determinarea densităţii | |
| Determinarea conţinutului de substanţe minerale | |
| Determinarea conţinutului de substanţe grase | |
| Determinarea conţinutului de zaharuri | |
| Prepararea soluţiei de acid oxalic 0,1 n | |
| Prepararea soluţiei de hidroxid de sodiu | |
| Prepararea soluţiei de acid sulfuric 0,1 n | |
| Acidimetrie şi alcalimetrie | |
| Determinarea ph-ului | |
| Analiza apei | |
| Analize specifice industriilor alimentare | |
| Analize specifice în industria morăritului | |
| Condiţiile tehnice ale boabelor de cereale | |
| Condiţiile tehnice ale făinii | |
| Controlul materiilor prime în industria panificaţiei | |
| Controlul drojdiei de panificaţie | |
| Controlul semifabricatelor în industria panificaţiei (controlul maielelor şi aluatului) | |
| Condiţiile tehnice ale pâinii şi produselor mărunte de franzelărie (pâine albă, neagră şi semialbă) | |
| Analiza chimică a produselor de panificaţie | |
| Controlul calităţii pastelor făinoase (macaroane, spaghete, fidea, tăiţei) | |
| Controlul materiilor prime în industria berii (orz, orzoaică, malţ, must de malţ) | |
| Condiţiile tehnice ale berii | |
| Analiza vinului | |
| Controlul materiilor prime şi auxiliare în industria conservelor de legume şi fructe | |
| Analize specifice în industria zahărului | |
| Analiza produsului finit - aprecierea calităţii zahărului | |
| Controlul materiilor prime şi auxiliare în industria produselor zaharoase (analiza zahărului, amidonului şi glucozei) | |
| Analiza boabelor de cacao | |
| Controlul produselor de caramelaj | |
| Controlul tehnic al rahatului | |
| Controlul tehnic al halvalei | |
| Controlul tehnic al ciocolatei | |
| Recepţia şi controlul materiilor prime oleaginoase | |
| Analiza uleiurilor vegetale şi a altor grăsimi | |
| Controlul tehnic al cărnii şi preparatelor din carne | |
| Analiza laptelui | |
| Analiza untului | |
| Analiza brânzeturilor | |
| Spălarea şi dezinfectarea utilajelor în industria alimentară | |
| Vedetă de subiect ca subiect | |
| Subiect | Industria alimentară |
| Analize de laborator (industria alimentară) | |
| Chimie analitică | |
| Soluţie (chimie) | |
| [nedefinit] | 107-115 |
| Subiect | Titrare (chimie) |
| [nedefinit] | 116-119 |
| Subiect | Caramele (fabricare) |
| [nedefinit] | 266-277 |
| Subiect | Rahat (fabricare) |
| [nedefinit] | 277-279 |
| Subiect | Halva (fabricare) |
| [nedefinit] | 279-283 |
| Subiect | Ciocolată (fabricare) |
| [nedefinit] | 284-286 |
| Număr (indice) CZU | |
| Număr (indice) CZU | 664:543(075.3) |
| Alte clasificări | |
| Alte clasificări - Numărul clasei | 66/D44 |
| Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
| Autor principal | DIMITRIU, MATILDA |
| Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
| Cod de legătură | referent |
| Autor secundar | Iliescu Lucia |
| Cod de legătură | referent |
| Autor secundar | Filimon Nicolae |
| Titlu procesat (cu articole nehot. postfixate) | |
| Titlu | 103023 |
| Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| 1. | 457577 / 457577 | L | Împrumut | Da | 66 |
| Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
|---|---|---|---|
| L | Împrumut | 1 |
|