Autor | ENE, FĂNICĂ-VOINEA chat |
Editura | All chat |
Loc publicare | Bucureşti |
An | 2013 |
Subiect | Dietă (igienă alimentară) chat |
Dietă (stil de viaţă) chat | |
Cură de slăbire (igienă alimentară) chat | |
Regim alimentar (scheme-cadru) chat | |
Obezitate (dietetică) chat | |
ISBN | 9786065871434 |
Note | Rezumat în lb.engl. |
Anexe Anexa 1. Consumul de calorii raportat la activităţile desfăşurate (în kilocalorii/kilocorp/oră la temperatura mediului ambiant de 20 grade Celsius); Anexa 2. Valoarea energetică (în kilocalorii), Indicele Glicemic şi componentele nutritive de bază ale alimentelor în grame (mililitri) la 100 de grame (mililitri) de produs; Anexa 3. Principalele efecte terapeutice ale plantelor medicinale prezentate în carte; Anexa 4. Indexul denumirilor populare şi botanice ale plantelor medicinale abordate în lucrare Anexa 5. Termeni de specialitate folosiţi în text270 | |
Bibliogr. p.277-281 |
Titlu | |
Titlu | Regim naturist de slăbire |
Titlu procesat (cu articole nehot. postfixate) | |
Titlu | 118701 |
Indici CZU | |
Indice de bază CZU | 613.24 |
[nedefinit] | 1 |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Regim naturist de slăbire |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Prima menţ. de resp. | Fănică-Voinea Ene |
Urm. menţ. de responsabilitate | prefaţă de Cristian Obrocea, Grigor Radoslavescu şi Mihai Roşu |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | ENE, FĂNICĂ-VOINEA |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Cod de legătură | prefațator |
Autor secundar | Radoslavescu, Grigore |
Cod de legătură | prefaţator |
Autor secundar | Obrocea, Cristian |
Cod de legătură | prefaţator |
Autor secundar | Roşu, Mihai |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786065871434 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | 611/614/E54 |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 61 |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 613.24 |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | Dietă (igienă alimentară) |
Dietă (stil de viaţă) | |
Cură de slăbire (igienă alimentară) | |
Regim alimentar (scheme-cadru) | |
Obezitate (dietetică) | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Ţara de publicare sau producţie | |
Ţara de publicare | Romania |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | Bucureşti |
Editura | All |
Data publicării | 2013 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 284 p. |
Alte detalii fizice | il., fotogr., tab. |
Notă generală | |
Textul notei | Rezumat în lb.engl. |
Anexe Anexa 1. Consumul de calorii raportat la activităţile desfăşurate (în kilocalorii/kilocorp/oră la temperatura mediului ambiant de 20 grade Celsius); Anexa 2. Valoarea energetică (în kilocalorii), Indicele Glicemic şi componentele nutritive de bază ale alimentelor în grame (mililitri) la 100 de grame (mililitri) de produs; Anexa 3. Principalele efecte terapeutice ale plantelor medicinale prezentate în carte; Anexa 4. Indexul denumirilor populare şi botanice ale plantelor medicinale abordate în lucrare Anexa 5. Termeni de specialitate folosiţi în text270 | |
Bibliogr. p.277-281 | |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | Cuprins Despre Fănică-Voinea Ene9 Repere biografice9 Un pasionat al medicinei naturii 12 în slujba suferinţei umane 17 Prefaţă 21 Amplă pledoarie pentru mijloacele naturale de slăbire21 I.OBEZITATEA25 1.Cauzele obezităţii 25 2.Mecanismul fiziopatologic de apariţie 29 3.Complicaţii 29 IIDORINŢA ŞI VOINŢA DE A DEVENI NORMOPONDERAL33 III.IEPURAREA ORGANISMULUI 37 IV.ÎMBINAREA TEORIEI CALORIILOR CU TEORIA INDICELUI GLICEMIC41 V.DIETĂ NATURISTĂ DE SLĂBIRE 55 1.Numai calorii negative în Meniul Zilnic 55 2. Niciun fel de ape în afara celor minerale alcaline plate58 3. Supremaţia alimentelor alcaline 66 4.Accent pe proteinele cu aminoacizi care slăbesc70 5.Să consumăm numai grăsimi nesaturate 74 6.Exclusiv carbohidraţi cu Indice Glicemic scăzut78 7.Fără alimente glucido-lipidice şi nu asociaţi la aceeaşi masă glucide cu lipide 81 8.Doar nutrimente cu un conţinut ridicat de fibre 83 9.Alimente cât mai puţin prelucrate culinar şi industrial 84 10.Să înlăturăm din meniu produsele alimentare cu aditivi toxici 93 11.Consumul alimentelor care asigură o digestie uşoară96 12.A slăbi în armonie cu cronobiologia alimentară 102 VI.SUPLIMENTE ALIMENTARE UTILE ÎN TRATAREA OBEZITĂŢII 119 1.Plantele medicinale 120 2.Antioxidanţii 125 3.Argila terapeutică 128 4.Drojdia de bere 130 5.Vitaminele 131 6.Aminoacizii 134 VII.PERMANENŢĂ ŞI PLĂCERE PENTRU EFORTUL FIZIC ÎN PROCESUL DE SLĂBIRE 137 VIII.SĂ FOLOSIM CÂT MAI EFICIENT FACTORII NATURALI DE CURĂ 145 1.Beneficiile climatului montan 146 2.Cura heliomarină 149 3.Silvoterapia 151 IX.BALNEOTERAPIA - UN AJUTOR PREŢIOS ÎN PROCESUL DE SLĂBIRE 155 X.MENŢINEREA PRIN PROCEDEE NATURALE A GREUTĂŢII OBŢINUTE 173 ANEXE 177 Anexa 1. Consumul de calorii raportat la activităţile desfăşurate (în kilocalorii/kilocorp/oră la temperatura mediului ambiant de 20 grade Celsius) 177 Anexa 2. Valoarea energetică (în kilocalorii), Indicele Glicemic şi componentele nutritive de bază ale alimentelor în grame (mililitri) la 100 de grame (mililitri) de produs 181 Anexa 3. Principalele efecte terapeutice ale plantelor medicinale prezentate în carte225 Anexa 4. Indexul denumirilor populare şi botanice ale plantelor medicinale abordate în lucrare 245 Anexa 5. Termeni de specialitate folosiţi în text270 BIBLIOGRAFIE SELECTIVĂ 277 Summary in English 283 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 597002 / 597002 | A | Împrumut | Da | 611/614 | |
2. | 548185 / 548185 | F2 | Împrumut | Da | 611/614 | |
3. | 548184 / 548184 | A | Împrumut | Da | 611/614 | |
4. | 548183 / 548183 | A | Împrumut | Da | 611/614 | |
5. | 511524 / 511524 | A | Împrumut | Da | 611/614 | |
6. | 511523 / 511523 | A | Împrumut | Da | 611/614 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
A | Împrumut | 5 |
|
F2 | Împrumut | 1 |
|