Analize specifice în industria alimentară : Auxiliar curricular de laborator Vol. 2 : Material de învățare pentru clasa a XII-a

Editura Alfa chat
Loc publicare Piatra Neamț
An 2015
Subiect Industria alimentară chat
Analize de laborator (industria alimentară) chat
ISBN 9786066670630
Note Bibliogr. p.159-160

66/A48; DL.II.2528

    Analize specifice în industria alimentară : Auxiliar curricular de laborator : Domeniul: industre alimentară : Calificare: tehnician analize produse alimentare / Casian Marian Viorel, Cercel George, Constantinescu Mirela....- Piatra Neamț : Alfa , 2015.
    160p. : tab., il., sche..    
    Bibliogr. p.159-160
    CUPRINS Prefaţă2 Modulul I - Efectuarea analizelor specifice în industria alimentară extractivă Capitolul 1 Analiza senzorială a materiilor prime din industria alimentară extractivă20 2.1.Analiza senzorială a uleiului vegetal20 2.2.Analiza senzorială a zahărului30 Capitolul 3 Analiza fizico-chimică a materiilor prime din industria atimentară extractivă37 3.1.Determinarea masei hectolitrice a seminţelor oleaginoase37 3.2.Determinarea umidităţii seminţelor oleaginoase42 3.3.Determinarea substanţei uscate din sfecla de zahăr prin metoda refactometrică47 Capitolul 4 Analiza fizico-chimică a produselor finite dinindustria alimentară extractivă51 4.1.Determinarea densităţii uleiului51 4.2.Determinarea vâscozităţii uleiului 61 4.3.Determinarea umidităţii zahărului66 4.4.Determinarea substanţei uscate din zahăr prin metoda refactometrică69 Modulul II - Efectuarea analizelor specifice la obținerea produselor de origine animală Capitolul 5. Recoltarea probelor pentru analize71 Capitolul 6 Analiza senzorială a materiilor prime folosite la obţinerea produselor de origine animală74 6.1. Analiza senzorială a laptelui integral74 6.2. Analiza senzorială a cărnii79 6.3.Analiza senzorială a peştelui84 Capitolul 7 Analiza fizico-chimică a cărnii91 7.1.Determinarea pH-ului cărnii91 7.2.Identificarea hidrogenului sulfurat93 7.3.Identificarea amoniacului96 7.4.Determinarea prospeţimii grăsimii (reacţia Kreiss)99 Capitolul 8 Analiza fizico-chimică a laptelui102 8.1.Determinarea acidităţii laptelui102 8.2.Determinarea densităţii laptelui107 8.3.Determinarea gradului de impurificare a laptelui112 Capitolul 9 Analiza fizico-chimică a produselor din carneIii 9.1.Determinarea umidităţii prin uscare la etuvă116 9.2.Determinarea clorurii de sodiu la preparatele din carne120 Capitolul 10 Analiza fizico-chimică a produselor din peşte124 10.1.Determinarea umidităţii la peşte şi produse de pescărie124 10.2.Determinarea clorurii de sodiu la peşte şi produsele de pescărie127 Modalul III - Efectuarea analizelor specifice în industria prelucrării legumelor şi fructelor Capitolul11 Analiza senzorială a materiilor prime din industria prelucrării legumelor şi fructelor130 1.1. Analiza senzorială a legumelor şi fructelor130 12.1. Analiza senzorială a conservelor de legume şi fructe135 Capitolul 13 Conservarea legumelor şi fructelor142 Capitolul14 Analiza fizico-chimică a produselor finite din industria prelucrării legumelor şi fructelor144 14.1. Determinarea substanţei uscate (metoda refractometrică) ...144 14.2. Determinarea conţinutului total de legume sau fructe raportat la masa netă149 43. Determinarea acidităţii totale a conservelor de legume sau fructe152 Anexă 1. Planul de pregătire pentru Olimpiadă - aria curriculară Tehnologii, etapa naţională156 Biobibliografie159.
    ISBN 9786066670630

    I Casian, Marian Viorel
    II Cercel, George
    III Constantinescu, Mirela

    1. Industria alimentară
    2. Analize de laborator (industria alimentară)

664.02

010 __ $a9786066670630
035 __ $a66/A48
035 __ $aDL.II.2528
101 _0 $arum
102 __ $aRO
200 _0 $aAnalize specifice în industria alimentară $eAuxiliar curricular de laborator $eDomeniul: industre alimentară $eCalificare: tehnician analize produse alimentare $fCasian Marian Viorel, Cercel George, Constantinescu Mirela... $hVol. 2 $iMaterial de învățare pentru clasa a XII-a
210 _# $aPiatra Neamț $cAlfa $d2015
215 __ $a160p. $ctab., il., sche.
299 __ $aAnalize specifice în industria alimentară : Auxiliar curricular de laborator Vol. 2 : Material de învățare pentru clasa a XII-a
300 __ $aBibliogr. p.159-160
330 __ $aCUPRINS Prefaţă2 Modulul I - Efectuarea analizelor specifice în industria alimentară extractivă Capitolul 1 Analiza senzorială a materiilor prime din industria alimentară extractivă20 2.1.Analiza senzorială a uleiului vegetal20 2.2.Analiza senzorială a zahărului30 Capitolul 3 Analiza fizico-chimică a materiilor prime din industria atimentară extractivă37 3.1.Determinarea masei hectolitrice a seminţelor oleaginoase37 3.2.Determinarea umidităţii seminţelor oleaginoase42 3.3.Determinarea substanţei uscate din sfecla de zahăr prin metoda refactometrică47 Capitolul 4 Analiza fizico-chimică a produselor finite dinindustria alimentară extractivă51 4.1.Determinarea densităţii uleiului51 4.2.Determinarea vâscozităţii uleiului 61 4.3.Determinarea umidităţii zahărului66 4.4.Determinarea substanţei uscate din zahăr prin metoda refactometrică69 Modulul II - Efectuarea analizelor specifice la obținerea produselor de origine animală Capitolul 5. Recoltarea probelor pentru analize71 Capitolul 6 Analiza senzorială a materiilor prime folosite la obţinerea produselor de origine animală74 6.1. Analiza senzorială a laptelui integral74 6.2. Analiza senzorială a cărnii79 6.3.Analiza senzorială a peştelui84 Capitolul 7 Analiza fizico-chimică a cărnii91 7.1.Determinarea pH-ului cărnii91 7.2.Identificarea hidrogenului sulfurat93 7.3.Identificarea amoniacului96 7.4.Determinarea prospeţimii grăsimii (reacţia Kreiss)99 Capitolul 8 Analiza fizico-chimică a laptelui102 8.1.Determinarea acidităţii laptelui102 8.2.Determinarea densităţii laptelui107 8.3.Determinarea gradului de impurificare a laptelui112 Capitolul 9 Analiza fizico-chimică a produselor din carneIii 9.1.Determinarea umidităţii prin uscare la etuvă116 9.2.Determinarea clorurii de sodiu la preparatele din carne120 Capitolul 10 Analiza fizico-chimică a produselor din peşte124 10.1.Determinarea umidităţii la peşte şi produse de pescărie124 10.2.Determinarea clorurii de sodiu la peşte şi produsele de pescărie127 Modalul III - Efectuarea analizelor specifice în industria prelucrării legumelor şi fructelor Capitolul11 Analiza senzorială a materiilor prime din industria prelucrării legumelor şi fructelor130 1.1. Analiza senzorială a legumelor şi fructelor130 12.1. Analiza senzorială a conservelor de legume şi fructe135 Capitolul 13 Conservarea legumelor şi fructelor142 Capitolul14 Analiza fizico-chimică a produselor finite din industria prelucrării legumelor şi fructelor144 14.1. Determinarea substanţei uscate (metoda refractometrică) ...144 14.2. Determinarea conţinutului total de legume sau fructe raportat la masa netă149 43. Determinarea acidităţii totale a conservelor de legume sau fructe152 Anexă 1. Planul de pregătire pentru Olimpiadă - aria curriculară Tehnologii, etapa naţională156 Biobibliografie159
606 _0 $aIndustria alimentară
606 _0 $aAnalize de laborator (industria alimentară)
675 __ $a664.02
686 __ $a66
701 _0 $aCasian, Marian Viorel
701 _0 $aCercel, George
701 _0 $aConstantinescu, Mirela
975 _0 $a664.02
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 526664 / 526664 DL Depozit legal Da 66
Nu sunt exemplare disponibile pentru rezervare

Notificare la disponibilitate

Lăsați un comentariu