Editura | Alfa chat |
Loc publicare | Piatra Neamț |
An | 2015 |
Subiect | Industria alimentară chat |
Analize de laborator (industria alimentară) chat | |
ISBN | 9786066670630 |
Note | Bibliogr. p.159-160 |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786066670630 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | 66/A48 |
DL.II.2528 | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Ţara de publicare sau producţie | |
Ţara de publicare | RO |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Analize specifice în industria alimentară |
Alte informaţii la titlu | Auxiliar curricular de laborator |
Domeniul: industre alimentară | |
Calificare: tehnician analize produse alimentare | |
Prima menţ. de resp. | Casian Marian Viorel, Cercel George, Constantinescu Mirela... |
Numărul părţii | Vol. 2 |
Numele părţii | Material de învățare pentru clasa a XII-a |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | Piatra Neamț |
Editura | Alfa |
Data publicării | 2015 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 160p. |
Alte detalii fizice | tab., il., sche. |
Titlu | |
Titlu | Analize specifice în industria alimentară : Auxiliar curricular de laborator Vol. 2 : Material de învățare pentru clasa a XII-a |
Notă generală | |
Textul notei | Bibliogr. p.159-160 |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | CUPRINS Prefaţă2 Modulul I - Efectuarea analizelor specifice în industria alimentară extractivă Capitolul 1 Analiza senzorială a materiilor prime din industria alimentară extractivă20 2.1.Analiza senzorială a uleiului vegetal20 2.2.Analiza senzorială a zahărului30 Capitolul 3 Analiza fizico-chimică a materiilor prime din industria atimentară extractivă37 3.1.Determinarea masei hectolitrice a seminţelor oleaginoase37 3.2.Determinarea umidităţii seminţelor oleaginoase42 3.3.Determinarea substanţei uscate din sfecla de zahăr prin metoda refactometrică47 Capitolul 4 Analiza fizico-chimică a produselor finite dinindustria alimentară extractivă51 4.1.Determinarea densităţii uleiului51 4.2.Determinarea vâscozităţii uleiului 61 4.3.Determinarea umidităţii zahărului66 4.4.Determinarea substanţei uscate din zahăr prin metoda refactometrică69 Modulul II - Efectuarea analizelor specifice la obținerea produselor de origine animală Capitolul 5. Recoltarea probelor pentru analize71 Capitolul 6 Analiza senzorială a materiilor prime folosite la obţinerea produselor de origine animală74 6.1. Analiza senzorială a laptelui integral74 6.2. Analiza senzorială a cărnii79 6.3.Analiza senzorială a peştelui84 Capitolul 7 Analiza fizico-chimică a cărnii91 7.1.Determinarea pH-ului cărnii91 7.2.Identificarea hidrogenului sulfurat93 7.3.Identificarea amoniacului96 7.4.Determinarea prospeţimii grăsimii (reacţia Kreiss)99 Capitolul 8 Analiza fizico-chimică a laptelui102 8.1.Determinarea acidităţii laptelui102 8.2.Determinarea densităţii laptelui107 8.3.Determinarea gradului de impurificare a laptelui112 Capitolul 9 Analiza fizico-chimică a produselor din carneIii 9.1.Determinarea umidităţii prin uscare la etuvă116 9.2.Determinarea clorurii de sodiu la preparatele din carne120 Capitolul 10 Analiza fizico-chimică a produselor din peşte124 10.1.Determinarea umidităţii la peşte şi produse de pescărie124 10.2.Determinarea clorurii de sodiu la peşte şi produsele de pescărie127 Modalul III - Efectuarea analizelor specifice în industria prelucrării legumelor şi fructelor Capitolul11 Analiza senzorială a materiilor prime din industria prelucrării legumelor şi fructelor130 1.1. Analiza senzorială a legumelor şi fructelor130 12.1. Analiza senzorială a conservelor de legume şi fructe135 Capitolul 13 Conservarea legumelor şi fructelor142 Capitolul14 Analiza fizico-chimică a produselor finite din industria prelucrării legumelor şi fructelor144 14.1. Determinarea substanţei uscate (metoda refractometrică) ...144 14.2. Determinarea conţinutului total de legume sau fructe raportat la masa netă149 43. Determinarea acidităţii totale a conservelor de legume sau fructe152 Anexă 1. Planul de pregătire pentru Olimpiadă - aria curriculară Tehnologii, etapa naţională156 Biobibliografie159 |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | Industria alimentară |
Analize de laborator (industria alimentară) | |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 664.02 |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 66 |
Nume de persoană / resp. intelectuală alternativă | |
Autor alternativ | Casian, Marian Viorel |
Cercel, George | |
Constantinescu, Mirela | |
Indici CZU | |
Indice de bază CZU | 664.02 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 526664 / 526664 | DL | Depozit legal | Da | 66 |